Home

Beugelen een sport voor iedereen!

Bart kwam in 1984 regelmatig in gemeenschapshuis ’t Kloeëster, samen met zijn vader Teng, voor het bijwonen van de vergaderingen van de bijenhouders-vereniging. Daar maakte hij ook voor het eerst kennis met het beugelen.

Aan het einde van dat jaar werd hij lid van beugelclub ’t Kloeëster in Ospel. In het seizoen 1984-1985 startte hij ook al meteen met competitiebeugelen in district Zuid van de Nederlandse Beugelbond.

In 1989 kwam Bart het bestuur van de beugelclub versterken. 5 jaar later, op 10 maart 1994, nam hij de voorzittershamer over van Jos Gommans. In 2001 werd Bart tevens bestuurslid van de Nederlandse Beugelbond district Zuid. Dit bleef hij tot 2010. Toen gingen alle districten op in de Nederlandse Beugelbond en werd district Zuid opgeheven.

Bij de beugelclub verrichtte Bart vele taken naast zijn voorzitterschap:

Hij haalde de bekers en liet deze graveren voor de Persoonlijke Clubkampioenschappen.

Hij zorgde voor een bos bloemen voor de baanhoudster bij de jaarlijkse feestavond van de beugelclub. Ook voor de vrouwen van de clubkampioenen waren er ieder jaar bloemen.

Iedere morgen voordat hij naar zijn werk ging , ging hij eerst naar Haaze-Hoof de beugelbaan nat maken.

Verder heeft Bart jarenlang de bardienst gedraaid voor de beugelclub. Dat deed hij blijkbaar zo goed dat hij al jaren oproepkracht is bij Haaze-Hoof.

Ook regelde Bart het jaarlijkse baanonderhoud samen met de commissie baanonderhoud.

Naast dit alles had Bart ook nog tijd om te beugelen en met resultaat:

Kampioen in 1989 met Ospel 3 in de Derde Klasse , in 1995 met Ospel 2 in de Tweede Klasse, in 2000 met Ospel 3 in de Derde Klasse en in 2001 weer met Ospel 3 maar nu in de Tweede Klasse. Bij deze 2 laatste kampioenschappen was Bart de mentor van het team. Het team bestond uit allemaal beginnende, oudere beugelaars. Bart maakte ze wegwijs en met succes.

In 1989 werd Bart ook nog Persoonlijk Kampioen van de Nederlandse Beugelbond district Zuid, in de Derde Klasse.

Er was misschien nog veel meer te vertellen. Maar Bart zou dit dan afsluiten met zijn bekende stopwoorden:

Enzovoorts…………Enzovoorts………….Enzovoorts


Dit seizoen heeft Bart nog een aantal wedstrijden mee gedaan met zijn team. De krachten namen echter steeds verder af. Het ging niet meer.

Op 1 november heeft hij zijn laatste competitiewedstrijd gespeeld in Loosbroek.

Volgend jaar maart zou Bart 25 jaar voorzitter zijn geweest van de beugelclub. Helaas mag hij dat niet meer mee maken.

Bart bedankt voor alles!!

Bestuur en leden van beugelclub ’t Kloeëster Ospel